Tavaly 110 millióval „motiválták” a tankerületi vezetőket

Tavaly 110 millióval „motiválták” a tankerületi vezetőket

Lehet, hogy motiválni se nagyon kellett a kormány által felügyelt Klebersberg Központ tankerületi vezetőit, mert rövid úton rúgták ki a Kölcsey Gimnázium tanárait, fenyegettek levélben, vagy személyesen pedagógusokat. Azért biztos ami biztos alapon némi „apanázs” is leesik a tankerületi vezetőknek, csak eddig az nem volt egyértelmű, hogy pontosan mennyivel hálálták meg "áldozatos" munkájukat.

A Magyar Hang számolt be arról, hogy Tóth Endre momentumos 10 hónap „huzavona” után az adatvédelmi hatóságtól megkapta végül a tavaly novemberben kiosztott jutalmakról szóló adatokat.

Először a tiltakozó pedagógusokat fenyegető tankerületi igazgatók pénzét publikálta, majd a Klebelsberg Központ vezetője, Hajnal Gabriella jutalmát hozta nyilvánosságra, miközben az állami hivatal jogi lépésekkel fenyegetett, mert szerintük az adatok közzététele jogsértő volt. 

Az Így jutalmaz az Orbán-kormány a közoktatásban című posztban a Tóth Endre most arról ír, hogy

majdnem kétmillió forint jutalmat kaptak fejenként a tankerületi központok vezetői és a tankerületeket is felügyelő állami hivatal, a Klebelsberg Központ első embere. A lista alapján egy – haláleset miatti – kivétellel mind a 60 tankerületi vezetőt jutalmazták tavaly év végén.

A közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti „motivációs elismerést”, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak”. A tankerületi vezetők összes év végi jutalma 110 millió forint volt.

- írta Facebook-bejegyzésében a Momentum politikusa.

A Klebelsberg Központ (KK) szerint „a motivációs juttatásoknak semmi köze nincs a pedagógusok béréhez, mivel egyik esetben kormánytisztviselői, másikban pedig közalkalmazotti státuszról van szó, melyekre külön szabályozás és külön bérkeret vonatkozik.”