Kocsis Máté mindenhez ért, és ideje is van rá

Kocsis Máté tiszteletbeli elnöknek jelöli Mocsai Lajos "sikerkapitányt", a Testnevelési Egyetem rektorát, akinek "tapasztalatára, tudására, kapcsolataira szüksége van a magyar kézilabdázásnak". Mocsai Lajos elmondta többek között, hogy szeretné, ha a jövőben az eddiginél több fiatal tehetség jutna szóhoz élvonalbeli klubokban. Az ő területe lenne az edzőképzés és a tudományos munkák kidolgozása.
 
A női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger Katalin és Radulovics Bojana olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnének az elnökségben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi László területe lenne. Oláh Sándor az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy Gábor a TAO-pénzekért, Győrfi János a sporttudományért és az innovációért, Tállay András a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felelne az elnökségben. A főtitkár Novák András lenne.
 
A 33 esztendős Kocsis Máté jelezte: szeretnének csarnokokat építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.
 
Hozzátette: azért is tartották a sajtótájékoztatót a budapesti Tüskecsarnokban, mert szeretnék, ha az új létesítményben a kézilabda nagy teret kapna. Megjegyezte: kívánatos lenne, ha a fővárosban megerősödne a férfi kézilabdázás.
 
Az MKSZ küldöttgyűlését jövő pénteken tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A 2011 júniusa óta elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért.