Kocsis megint azt bizonygatja, hogy nem buzeráns

Ungár Klára, korábbi fideszes, későbbi SZDSZ-es, jelenleg a SZEMA nevű nanopárt elnöke facebookos kirohanásában Szájer József fideszes EP-képviselőre, és Kocsis Mátéra, a VIII. kerület polgármesterére melegként utalt.

Kocsis Máté az online stábnak kijelentette, hogy "Nem vagyok buzeráns!". A polgármester beperelte Ungárt, mert "nem vádolhat valaki büntetlenül egy családapát buzeráns viselkedéssel." 

A videóban a Budapest Pride-ról is kérdezik Kocsist, aki elismeri, hogy a Fővárosi Közgyűlésben felmerült, hogy kitiltanák a felvonulást az Andrássy útról, mert "provokatív eseménynek" nincs helye világörökségi területen. Kocsis egy alternatív helyszínt is megemlít, a Nagybani Piac parkolóját. Majd hozzáfűzi, hogy erről nem dönthet a közgyűlés, mert a gyülekezési jog hatálya védi a rendezvényt.

A VIII. kerület polgármestere korábban egy olyan Bayer-cikket osztott meg szenzációs írásként, amely szerint „pontosan ugyanannyi jogunk van homofóbnak lenni, mint bármi másnak”, az érdekes meglátás hozzáteszi „nekünk ez egyszerűen undorító. És jogunk van, elidegeníthetetlen jogunk van a saját undorunkhoz.”