Fideszes alpolgármester: Hende Csaba szétveri a szombathelyi Fideszt

Fideszes alpolgármester: Hende Csaba szétveri a szombathelyi Fideszt

Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere szerint egyértelművé vált: Hende Csaba eddig a városi fideszes többséget verte szét, de jelen pillanatban már a szombathelyi Fideszt is szétveri. A politikust annak ellenére sem indítja el a Fidesz sem polgármesterként, sem pedig egyéni képviselőként, hogy 2014-ben a Fidesz listavezetője volt, egyéni körzetben szavazták be a választók, az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban.

A szombathelyi fideszes alpolgármester nekiment a kormányzati szennymédiának | Alfahír

Szombathelyen egy kormányközeli lap, a Szombathelyi Hírlap osztotta meg a város fideszes vezetését.

Azt is sérelmezte, illetve megalázónak tartja - derül ki az ugytudjuk beszámolójából -, hogy az utóbbi hetekben egyetlen egy telefonhívást sem kapott a pártjától, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével.

Emlékezetes, a Fidesz gyakorlatilag már év elején elvesztette Szombathelyt, az ellenzék átvette az irányítást a Közgyűlés fölött, és eltávolította a rezsim embereit a különböző városi szervezetek éléről, valamint megindult az eddig szerződések felülvizsgálata is. A kormánypárt ennek megfelelően szankcionálta is a helyi kádereit, így például a jelenlegi polgármester, Puskás Tivadar sem újrázhat. Helyette Balázsy Pétert, a Vas Megyei Közgyűlés jegyzőjét indítják.