Kóka szerint nem mindegy, hogy lopott vagy versenypiacon megkeresett pénzből helikopterezünk

Az esetnek az ad különös pikantériát, hogy egy évtizede pont Rogán Antal volt az, aki a botrány miatt leghevesebben támadta Kókát. Többek között „helikopterügyi miniszternek” nevezve az egykori SZDSZ-es politikust.

Rogánéknál ez a szokás: nyáron is helikopterrel siettek egy lagziba

Napok óta hangos a sajtó Rogán Antal helikopter-ügyétől. A miniszter hétvégén feleségével, Rogán Gaál Cecíliával együtt helikopterrel tért haza egy nyírtasi lagziból, amiről a sajtó hírt adott, Rogán pedig kínos magyarázkodásba kezdett. - Először letagadta a helikopterezést, és perrel fenyegetőzött, ám miután a Népszabadság

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és sok kerozin elégett a helikopterekben. Kóka János pedig úgy gondolta: eljött az ideje visszavágni a régi sérelmekért. Lássuk a Facebookon közzétett alkotását:

„Nem szívesen nyilvánulok meg manapság nagyközönség előtt politikai témákban, hacsak nincs rá nyomós okom. Most van. Megszólítottak. Én ezeket gondolom erről:

Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett, vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk.

Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá.

Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk.

Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni.”

Kókának abban az egyben igaza van, hogy Rogán Antal helikopterezése, már tényleg túlmegy minden guccizáson.

Rogán Antal exkluzív világa

Bérelt helikopterrel utazott egy celebesküvőre Rogán Antal és felesége. A gépet óránként negyedmillió forintért lehet bérelni, így ismét felvetődik a kérdés, hogy a magánéletét a bulvársajtóban előszeretettel megturnéztató miniszternek pontosan miből is telik egy ilyen útra.Rogán Antal élete egy olyan nyitott könyv, ami a sok nyitogatástól szinte mindig a vagyonáról szóló, amúgy rendszeresen újraíródó fejezetnél nyílik ki.

Ennek ellenére talán bölcsebb lett volna csendben maradnia. Ugyanis a nevéhez számos korrupciós botrány kapcsolható, több esetben nyomozás is indult az ügyekben. Fogalmazhatnánk úgy: annak idején kicsit lejtett az a versenypiaci pálya. De hogy csak egy botrányocskát említsünk: pont Kóka idején sikerült egymillió forintos darabáron "kakaóbiztos számítógépeket" vásárolni az óvodákba. Nem fogják kitalálni, 2004-ben ki reklamált a leghevesebben emiatt? Nagyon úgy tűnik, hogy azóta csak a szerepek változtak, a korrupciós ügyek és a helikopterek maradtak.