A kormány újabb 100 milliárd forintot csoportosít át

A kormány újabb 100 milliárd forintot csoportosít át

A kormány újabb 127 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésben, aminek nagy részét, 100 milliárdot a Pénzügyminisztériumhoz, a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos bevételeken és kiadásokon belül a tőkeemelések előirányzatának beruházások nevű sorára tolt át - írja a HVG a hétfőn megjelent határozatra hivatkozva.

A felsőoktatás sem maradt ki az átszervezésből, ami 8 milliárdot, míg a kulturális intézmények és közgyűjtemények (múzeumok) több részletben 6 milliárdot, a Digitális Kormányzati Ügynökség beruházásokra összesen 8 milliárdot, a büntetés-végrehajtás 2 milliárdot kapnak.

A versenysportokra is gondolt a kormány, így a kiemelt egyesületeknek egymilliárd jut, az egyházaknak működési, program és fejlesztési támogatásokra pedig két részletben csaknem egy milliárd, amihez 200 milliót a a Magyar Falu programból vettek el.

A lap kiemeli,

mivel egyebek közt a sportszervezetek, az egyetemek, az egyházak szinte minden héten kapnak kiegészítő összegeket, teljesen áttekinthetetlen, hogy végül mire mennyit költ a kormány, mert a pillanatnyi helyzetet lehetetlen összehasonlítani az eredetileg elfogadott idei költségvetéssel.