Kormánypárti blog: elképzelhető a Fidesz-Jobbik koalíció – az lesz a halál

A Fityisznek tényleg szar volt már ez, tehát simán hagyja veszni Veszprémet és Tapolcát, nem vezényel oda Fidelitas-hadakat, „Kubatov-legényeket."

A blog megkérdőjelezi Kész Zoltán kampányfinanszírozását, de a kérdésre feletet is ad: „hogy ennek a Kész Zotyának miből van pénze, arra meg egyértelmű válasz Soros György”. Szolgálati közlemény: az ellenzéki politikus, ha esetleg be akarja perelni a szerzőt, akkor a telefonkönyvben találja meg a Tutiblog.com szerkesztőjét, de csak álnéven. Hogy, miért érdekes ennek az amúgy nem túl izgalmas blognak a véleménye azt alább részletezzük.

Az írás elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz szándékosan hagyta elveszni a kétharmadot, mert az számára kínos volt:

„A Fityisznek tényleg szar volt már ez, tehát simán hagyja veszni Veszprémet és Tapolcát, nem vezényel oda Fidelitas-hadakat, „Kubatov-legényeket” és társaikat, csakhogy eloszoljon a nemzetközi gyanakvás azt illetően, hogy Orbán a mikroputyin.”

A mentegetőzés természetesen azért is röhejes, mert a veszprémi Séfkrajcár étteremben ott ebédelt Kubatov Gábor és csapata, mellékesen Schiffer András önkéntes gárdájával együtt. Mindegy, ezen könnyedén ugorjunk át.

A Tutiblog.com másik bejegyzése egyébként kielemzi azt is, hogy a Fidesz mit baltázott el:
„(Navracsics Tibornak – szerk.)  kutya kötelessége lett volna Némedi Lajos mellé állni, ám ő a választás hajrájában inkább a Fidesz törésvonalairól adott (sok tételében amúgy pontos) címlapos helyzetelemzést a HetiVálasznak. És ami még lényegesebb: mivel nem Navracsics embere, a fiatal “pragmatikus” Ovádi Péter lett a jelölt, hanem Némedi, Navracsics Tibor emberei láthatóan magasról tettek a kampányra. A Fidesz alig mozgósított, nem hajrázott, sőt, szinte nem is volt látható Veszprémben, ami óriási politikai hiba. Vagy inkább bűn."

Érdekes, hogy a blog fiaskónak nevezi Orbán Viktor lengyelországi látogatását, a fiaskó pedig kudarcot, felsülést, vereséget jelent. A lengyel kormányfő által „őszinte és nehéz” beszélgetésnek nevezett találkozót nem nehéz ezzel a jelzővel ellátni, de azért mégis érdekes, hogy ezt a Tutiblog.com jelenti ki, nem a 444.hu. Mondjuk azután ez sem meglepő, hogy a Fidesz külpolitikáját nem éppen dicsérő tuti bejegyzés szerint rosszul jöttünk ki Putyin látogatásából.

„De akárhogy is nézem, ha a trend marad, és ezek az arányok fognak érvényesülni 2018-ban, ez a mostani eredmény nem baloldali kormányt jelent, hanem Fidesz- Jobbik koalíciót.”

- zárulnak a tuti sorok.

Vona Gábor egyébként ezt mondta a Fidesz-Jobbik koalícióval kapcsolatban:
„Nem lesz! Ezt a Fidesz sem akarja, s mi sem. A koalíció közös kormányprogramot tételez. A stratégiai kérdésekben olyan távol vagyunk egymástól, hogy elképzelhetetlen az együttműködés. A parlamentben viszont támogathatjuk a Fideszt, ha a nemzet szempontjából fontos kérdésekben egyetértünk.” 

GYIK: miért érdekes ez a Tutiblog.com, hiszen még az arculatra is amatőr?

A Tutiblog.com a PS szerint egy „jobber gonzóblog”. Az anonim szerzők által írt Tutiblog.com a Pesti Srácok (PS) blogterében működik. A blogokért azok szerkesztői felelnek, a PestiSrácok.hu kiadója csak mint tárhelyszolgáltató vállal felelősséget.

A szerkesztők szerint mindössze ennyi a kapcsolat, de a blog fejlécében ez szerepel: „a PestiSracok.hu és a Toronyház bemutatja: megmondjuk a tutit, Tutiblog”.

A PS eddig pontos belső értesülésekkel rendelkezett mind a Fideszt, mind a kormányt illetően.

Saját bevallása szerint a blogtérnek csak tárhelyszolgáltatója a PestiSrácok.hu kiadója, a GerillaPress Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft., de új blogot csak a PestiSrácok.hu felelős szerkesztőjének jóváhagyásával lehet indítani. Ez jelentősen eltér a nemzetközi és a hazai gyakorlattól is. A  Google (blogspot.com) vagy a hazai blogszolgáltatók (blog.hu, postr.hu) oldalain gyakorlatilag ellenőrzés nélkül lehet új blogot regisztrálni.

A GerillaPress a Belügyminisztérium adatai szerint 4 különböző projektben összesen 10,6 millió forintos megbízást kap a tárcától. Az egyszerű blog kinézetű PS négyszer annyi pénzt (11,8 millió forintot) kapott a Miniszterelnökség legutóbbi, nagyszabású kampányában, mint a HírTV. A blog szolidaritást vállalt az egyébként szintén nem oroszbarát Simicska Lajos médiabirodalmából „lelkiismereti” okokból távozott újságíró kollégák mellett is. Huth Gergely cége 2013-ban legalább négyszer, összesen 4,4 milliót kapott kommunikációs tanácsadásért, a Fidesz frakciótól.

A PS főszerkesztője és a Gerillapress Kft. ügyvezetője annak ellenére Huth Gergely, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága öt évre eltiltotta cégvezetéstől. Ez Huthot, aki a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettes is volt, nem különösebben zavarja.

A PS nemcsak tárhelyet biztosít a Tutiblog.com számára, hanem hirdetési felületeit is értékeseti.

A Tutiblog.com roppant vicces önbevallása szerint bejegyzéseként három trafikot kap, férfi szerkesztőik „buzik”, a saját nevükön írnak és a telefonkönyvben szerepel az álnevük, illetve nem a Magyar Hírlap gyakornokaiból állnak.

Ez lenne a fideszes kurucinfo, gagyi verzióban?