Elkezdődött a soproni stratégiai kormányülés, a törökországi földrengés is napirendre került

Elkezdődött a soproni stratégiai kormányülés, a törökországi földrengés is napirendre került

Orbán Viktor vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban, az első téma a hajnali törökországi földrengés volt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányülés elején áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak. E célból a kormány haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a török hatóságokkal 

- közölte az MTI-vel Havasi Bertalan.

A kormányfő sajtófőnöke hozzátette, hogy a szerdáig tartó stratégiai kormányülés kiemelt témája "Brüsszel szankciós politikája", és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot.

A ma hajnali földrengés okozta károk helyreállítására és emberek mentésére több ország is segítséget ajánlott Törökországnak, köztük Ukrajna, Lengyelország, Azerbajdzsán, Kazahsztán és Oroszország. A NATO és az EU vezetői szintén támogatásukról biztosították a két országot, az uniós mentőcsapatok már elindultak a térségbe.