Kormányzati Tájékoztatási Központ: rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek

Kormányzati Tájékoztatási Központ: rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek

– írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedd esti közleményében.

Mint azt ma megírtuk, levelet kaptak a hazai szállodások és éttermesek, hogy pünkösd előtt ne számítsanak nyitásra. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a 24.hu-nak arról beszélt, hogy fel kell készíteni az érintetteket arra, hogy egy darabig fennmaradnak a korlátozások, így egy levelet küldtek körbe a hazai szállodásoknak és éttermeseknek.

Levélben készítik fel a vendéglátósokat, hogy pünkösd előtti nyitásra ne számítsanak

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) levélben próbálja felkészíteni a hazai szállodásokat és éttermeseket arra, hogy a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak. - tudta meg a 24.hu. A lapnak a szövetség elnöke, Flesch Tamás kifejtette: "nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz.

A KTK viszont kiemelte, a kormány ilyen döntést nem hozott.

"A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon!"

- olvasható a közleményben.