Magyarország felett még gyorsabban ketyeg a Föld órája

Magyarország felett még gyorsabban ketyeg a Föld órája

Minden év márciusának utolsó szombatján tartjuk meg a Föld óráját - ilyenkor egy órára lekapcsoljuk a felesleges világítást, elektronikus eszközöket. Tesszük mindezt most még önként. Mert 2019-ben még van választási lehetőségünk. Emlékezetes, a mozgalom 2007-ben indult Ausztráliából, hogy a klímaváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa bolygónk lakosságának és a politikai döntéshozók figyelmét - hívja fel a figyelmet a szombat este 20:30-kor kezdődő lekapcsolásra a Zöld Válasz egyesület.

A környezetvédelmi szervezet szerint feltehető az a kérdés, hogy ez a kampány az elmúlt 12 évben mekkora sikerrel társult, de ha őszinték vagyunk, akkor ki kell mondani, a gazdasági lobbisták által irányított kormányok képtelenek voltak szembenézni az elkerülhetetlen változással, és továbbra sem képesek 4 évnél messzebbre tervezni.

"Persze, a társadalmi felelősségvállalás sem érte el azt a szintet, amely cselekedetre sarkallná a kormányokat - nem tanulunk a hibáinkból, nemsokára a klímaváltozás fog tanítani minket"

- fogalmaztak.

Magyarország felett még gyorsabban ketyeg a Föld órája; a Kárpát-medence az egyik legkitettebb térség a klímaváltozás szempontjából. Az idei télen a csapadékmennyiség 26 százalékkal elmaradt az elmúlt évtizedek átlagától, míg februárban csupán 40 százaléka hullott a várt csapadéknak.

A Zöld Válasz egyesület ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány megvétózta a közös európai klímatervet, és

"szánalmasnak tartjuk, hogy a kibocsátáscsökkentés helyett azért perel a kormányzat, hogy még több káros anyaggal szennyezze a környezetet".