Berobbant? Van olyan praxis, ahol napi szinten féltucat gyermek pozitív koronavírus-tesztet produkál

Berobbant? Van olyan praxis, ahol napi szinten féltucat gyermek pozitív koronavírus-tesztet produkál

Egyre több iskolai osztály kerül karanténba, bizonyos intézményekben már a digitális oktatást is elrendelték – hangzik el az ATV Híradó riportjában.

Noha a mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszter a jelentéti oktatást hangsúlyozta, a zuglói Európa 2000 Gimnáziumban két hétre már átálltak az online oktatásra. Ott a téli szünet után berobbant a járvány: 18 fertőzöttet találtak és 29 diák karanténban van. Papp András, az iskola igazgatója azt mondta, 8 kollégája igazoltan covidos, ami a tanári kar egyötöde. "Ez így a jelenléti oktatást szinte lehetetlenné teszi" - húzta alá.

A III. kerületi Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban többnyire még jelenléti oktatás folyik, de három osztályban azonban online tanítanak. A téli szünet után az iskola fertőzötteinek száma a négyszeresére nőtt. Baranyai István koordinátor elmondása szerint az első héten 50 feletti pozitív eset volt. "Nálunk 1000 tanuló van és 100 körüli tanár. Ez azt jelenti, hogy a jelenlévők nagyjából öt százaléka pozitív volt" - fűzte hozzá.

Pécsett pedig egyre több óvodában és bölcsődében terjed a koronavírus. Marton Ferenc, az önkormányzat sajtóreferense a híradó érdeklődésére kifejtette:

"A hat óvodában és az egy bölcsődében összesen 4 dolgozónak és 125 kisgyermeknek kellett hatósági járványügyi megfigyelés alá kerülniük."

Póta György gyermekorvos arról beszélt, az ő praxisában

naponta 6-7 gyereknek lesz pozitív a tesztje.

A szakember hangsúlyozta:

"Ma már szinte minden második gyerek ilyen kényszerkaranténban van a közösségből."

Megkeresésükre az Emmi csak annyit közölt, hogy az iskolai osztályok 2 százalékát érinti valamilyen tanügyi intézkedés a járvány miatt.