Mindössze 15 újabb fertőzést jegyeztek fel hétfőre Kínában

Mindössze 15 újabb fertőzést jegyeztek fel hétfőre Kínában

Mindössze 15 újabb koronavírusos fertőzést jegyeztek fel vasárnapról hétfőre Kínában, és senki sem halt meg 24 óra alatt a járvány miatt - számolt be róla az MTI, a kínai egészségügyi hatóság híre alapján.

Egy nappal korábban - szombatról vasárnapra - is csupán 18 új esetet könyveltek el. A hétfői 15 fertőzött közül 12-en külföldről eredőn kapták el a vírust, hárman Belső-Mongóliában fertőződtek meg.

Majdnem egymillió embert oltottak be Kínában koronavírus vakcinával

Már mintegy egymillió embert oltottak be a kínai Sinopharm által kifejlesztett kísérleti vakcinával Kína sürgősségi programjának keretében - számolt be a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna pénteken a vállalat közlésére hivatkozva. Kína júliusban indította el a sürgősségi programot, amelynek keretében a hazai fejlesztésű, kísérleti vakcinák közül hármat alkalmaznak a fertőzés veszélyének különösen kitett emberek körében.

A teljesebb képhez tartozik, hogy Kína a tünetmentes fertőzötteket nem sorolja a bizonyítottan fertőzöttek közé. Az előbbiekből hat új esetet jegyeztek fel hétfőre, míg egy nappal korábban még csak kettőt.

Kínában - ahonnan a járvány szétterjedt a világban - eddig 4634-en haltak meg a koronavírus miatt.