Zuhanórepülés: 351-es árfolyamot is átlépte a forint

Zuhanórepülés: 351-es árfolyamot is átlépte a forint

Miután hétfőn majd kedden is történelmi mélypontra süllyed a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, szerdán tovább gyengült: délelőtt 11 órakor átlépte a 350-et, kis időre pedig a 351-es szintet is.

Mint ismert, a Nemzeti Bank hétfőn hitel-visszafizetési moratóriumot kezdeményezett a vállalati szektorban, megelőzendő egy csődhullámot, szerda délelőtt pedig felszólította a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot, amelynek fenntartása 2020 végéig indokolt.

A jegybank honlapján szerdán megjelent közlemény hangsúlyozza, amennyiben a bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést.

Magyarországon is jöhet a törlesztési moratórium

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot, amelynek fenntartása 2020 végéig indokolt. A jegybank honlapján szerdán megjelent közlemény hangsúlyozza, amennyiben a bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést.