Még idén elkezdhetik beadni az első védőoltásokat Magyarországon

Még idén elkezdhetik beadni az első védőoltásokat Magyarországon

Még Decemberben, az év vége előtt megkezdődhet a koronavírus-védőoltások első üteme, melynek keretében az egészségügyi dolgozókat teszik védetté - derült ki a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosának tájékoztatójából. Dr. Tamás László János a győri polgármesternek, Dézsi Csaba Andrásnak Facebook-oldalán megjelent videójában a hvg szerint arról beszélt, az egészségügyi dolgozók után kezdhetik meg a negyven oltóponton a veszélyeztetettek, és a jelentkezett civilek oltását, januárban vagy februárban pedig már tömegesen is jöhet az oltás.

A főigazgató-főorvos és a polgármester nem mondta meg, hogy először melyik oltóanyagot használják majd Magyarországon, de a lap rámutat, hogy érdekes apróságot szúrt ki a 24.hu: a polgármester a Pfizer ismertetőjét szorongatta a videón. Azt azonban még mindig nem tudják pontosan megmondani, mennyi ideig nyújt védelmet az oltás.

Más információkat is közöltek: ezek alapján a győri kórház intenzív osztályán a betegek 54 százaléka maradt életben, tehát lényegében minden második covidos beteg elhunyt. Naponta átlagosan 160-180 beteget látnak el.