Koronavírus: Lezárták a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát

Koronavírus: Lezárták a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt lezárták a Szegedi Tudományegyetem fül-orr-gégészeti klinikáját még múlt pénteken. A Délmagyar honlapján közzé tett hír szerint a Tisza Lajos körúti épületben a sürgősségi eseteket látják el, és stoptáblákkal figyelmeztetnek arra, hogy nem szabad mindenkinek belépni.

A „járványügyi helyzetre való tekintettel csak sürgősségi ellátás folyik” felirat és pár stoptábla fogadta azokat, akik a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinikájára akartak bejutni a hétvégén. Úgy tudjuk, hogy a Tisza Lajos körúti épületet még pénteken zárták le, de erről eddig semmilyen hivatalos információt nem közöltek.

A klinika honlapján azt írták, hogy csak sürgős eseteket tudnak fogadni. Ilyen, ha egy beteg állapota annyira leromlik, hogy ha nem látnák el azonnal, közvetlen életveszélybe kerülne, vagy súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedne. Megemlítik például a vérzést, a fulladást, idegen testet a légcsőben vagy nyelőcsőben, azt, ha valaki egyáltalán nem tud nyelni, és a daganatos betegségeket.

Ez viszont csak a hétvégékre vonatkozhat. A kiírás szerint, ha valakinek panasza van, annak először be kell telefonálnia, és egy szakorvos dönti majd el, hogy sürgős esetről van-e szó.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint egyébként tegnap reggel Csongrád-Csanád megyében 151 igazoltan fertőzött beteg volt.