Ismét kormánypropagandára használja a koronavírus-hírlevelet Rogán Antal minisztériuma

Ismét kormánypropagandára használja a koronavírus-hírlevelet Rogán Antal minisztériuma

Újra régi fényében tündököl a Rogán-féle Kormányzati Tájékoztatási Központ. Most a 800 milliárdos megszorításokról küldtek hírlevelet.

Az elmúlt hónapokban sok honfitársunk meglepődhetett, amikor az oltás felvételéhez szükséges regisztráció után olyan hírleveleket kaptak a kormánytól, amelyeknek semmi nem volt a koronavírus-járványhoz. Mindezt a Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szervezte. A hvg.hu arról írt néhány napja, hogy az április 3-i országgyűlési választások óta nem érkeztek, témába nem vágó, kéretlen levelek senki netes postafiókjába.

Egészen eddig. Most ugyanis

újból levelet kaptak a KTK-tól azok, akik korábban feliratkoztak a koronavírus-hírlevélre.

Ezúttal a 800-900 milliárd forintos különadós/jövedékiadó-emeléses megszorítási csomagról tájékoztattak - írja a hvg.hu.

Orbán Viktor nem adja az arcát/hangját a 800 milliárdos megszorításokhoz

Miközben legkésőbb a tegnapi Kormányinfó óta minden magyar számára egyértelművé, óriási a baj, és a kormányunk egy 800-900 milliárd forintos különadós/jövedékiadó-emeléses megszorítási csomagban gondolkodik, Orbán Viktor miniszterelnök nem akart/mert ennek arcot és hangot adni, és nem adott úgynevezett interjút a Kossuth rádióban a szokásos péntek reggeli időpontban.

A levélben egyebek mellett azt írják:

A költségvetésben 2022-re és 2023-ra létrehozunk egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot. Ezekből fogjuk finanszírozni a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédelem erősítését. Kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Elvárjuk, hogy ilyen módon hozzájáruljanak az ország védelméhez.

Arra is kitértek, hogy a kormány azzal számol, nem ér véget az orosz-ukrán háború rövid időn belül.

„A konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt. Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak” – fogalmaztak.

Orbán nem várta meg a Kormányinfót, és már tegnap délben elrepült Párizsba a luxus Falconnal?!

Meglepődve tapasztalhatta hazánk, hogy a tegnapi nagy bejelentést követőn (miszerint a kormány egy 800-900 milliárdos, új adókból, valamint jövedéki adóemelésből álló megszorítócsomagot jelentett be) ma reggel elmaradt Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, fél 8-kor kezdődő rádióinterjúja. Aztán 9:07-kor az MTI-n megjelent egy hír arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével.