György István: a 12-15 évesek és a 65 év felettiek körében is oltási akciót szerveznek az országban

György István: a 12-15 évesek és a 65 év felettiek körében is oltási akciót szerveznek az országban

A 12-15 évesek és a 65 év felettiek körében is oltási akciót szerveznek az országban, jelentette be György István, az országos oltási munkacsoport vezetője. Az MTI beszámolójában azt írja, hogy növelni kell az átoltottságot, és hiába áll jól az ország ez ügyben, a népszerű turistacélpontoknak számító országokból aggasztó hírek érkeznek a vírussal és annak variánsaival kapcsolatban.

Eddig 20-nál is több embernél azonosították itthon a delta, két embernél pedig a brazil gamma variánst.

Mivel három millió felnőtt még nem kérte az oltást, és a 12-15 évesek között is csak 60 ezret oltottak be, szükség van a kampányra György szerint.

Az akció részeként az idősebbeket háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemisták fogják felkeresni személyesen, és akár otthon vagy a rendelőben be is oltják őket.

65 év felett még 470 ezren nem éltek az oltással.

A 12-15 éveseket iskolakezdés előtt, augusztus 30-31-én oltják be, ha akarják, méghozzá minden iskolában, ahol az iskolaorvos vagy oltócsoportok felügyelik az oltást. A szülők az iskolában írásban regisztrálhatják a gyereket, de magához az oltáshoz kell szülői beleegyezés is. Ennek a korosztálynak mindössze a 15%-a kapta meg eddig az oltást.

György István a harmadik dózissal kapcsolatban elmondta, hogy orvosi kérdés, ki milyen vakcinát kap, ezekre a háziorvosnál vagy az oltópontokon lehet jelentkezni.

A külföldi utat tervezőknek azt ajánlja, hogy csak akkor induljanak el, ha mindkét oltást megkapták.

Mint péntek reggel megírtuk, nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványnak, de újabb 85 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést tegnap.

Hazánkban eddig 5 588 272 embert oltottak be, közülük 5 357 511-en a második adag vakcinát is megkapták. 

85-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, újabb áldozat nincs

Nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványnak, de újabb 85 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - jelent meg a koronavírus tájékoztató portálon pénteken. Közleményük alapján eddig 5 588 272 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 357 511-en a második adag vakcinát is megkapták.