Korrupcióval gyanúsítják a fideszes polgármester kabinetvezetőjét

A jobbikos képviselők akkor azt javasolták, hogy a kabinetvezető a nyomozás lezárultáig maradjon próbaidőben. Emlékeztetnek: nyomatékosan, többször kérték Romanek Etelkát, hogy tájékozódjon a feljelentésekkel kapcsolatosan, amelyhez minden birtokukba került hivatalos anyagot megküldtek részére.
 
A kabinetvezetői posztra Endre Szabolcsot a fideszes polgármester egyetértési jogával nevezték ki, de az előző munkáltató megkérdezése nélkül - olvasható a közleményben. Véleményünk szerint városunkban felelős posztot betöltő vezető nem tevékenykedhetne az előző munkáltató írásbeli referenciája nélkül, főként, ha az illető „messziről érkezett”! - tette hozzá Stámusz Andrea és Zentai Plajner Zsolt.
 
A rendőrség most a térfigyelő kamerák körüli visszásságok ügyében meggyanúsította a fideszes polgármester kabinetvezetőjét, két másik ügyben, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, valamint az 5-ös főút mellett épülő kerékpárút építésével kapcsolatos közbeszerzési ügyekben a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján hivatali visszaélés miatt szintén felmerül a fideszes polgármester kabinetvezetőjének büntetőjogi felelőssége.
 
A jobbikos politikusok szerint Esztergom fideszes polgármesterének, Romanek Etelkának vállalnia kell a felelősséget saját személyi döntéséért! A Jobbik azt kéri, hogy a város jó hírének megőrzése érdekében a polgármester indítsa meg kabinetvezetője ellen a méltatlansági eljárást.