Kósa Lajost leváltják a frakció éléről

Kár érte, kiváló ügynök volt.

A 24.hu információja szerint a Fidesz őszi kihelyezett frakcióülésén leváltják tisztségéről Kósa Lajost, a képviselőcsoport jelenlegi vezetőjét. Várhatóan Gulyás Gergelyt választják meg a frakció új vezetőjének.

Kósa Lajos éppen két éve, 2015 szeptemberében kapta meg a megbízatást, miután Rogán Antal a kormány tagja lett. Gulyás neve (Németh Szilárdé mellett) már akkor is előkerült a poszttal kapcsolatban, de végül Kósa lett az egyedüli jelölt.

A portál kérdésére Gulyás Gergely – cáfolatként aligha értelmezhető módon – annyit mondott: ilyen típusú személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök dönt, és most Kósa Lajosnak hívják a frakcióvezetőt.

Arról, hogy Orbán Viktor fontolóra vette Kósa lecserélését, már korábban is lehetett hallani. Az atv.hu a nyáron írt arról, hogy a miniszterelnök a 2018-as választás közeledtével inkább a Modern Városok projekt kormánybiztosi posztját látná megfelelőnek a korábbi debreceni polgármester számára.

Gyere vissza Lajos!

Kósa óriási űrt hagy maga után a szívünkben, hiszen olyan gyöngyszemekre, parádékra, mit parádékra, csodákra volt képes, mint amikor fergeteges stílusban magyarázta meg, hogy Mészáros Lőrinc miért "átlag alattian gazdag", vagy amikor azzal indokolta a fideszes képviselőtársai aktív semmittevését a parlamentben, hogy "Grosics Gyula sem lőtt gólt", vagy amikor a devizahitelesek mögé is Soros Györgyöt haluzta. Mégis a kedvencem az, amikor kiderült, hogy ő maga amúgy mélyen egyetért azzal, ha a Jobbik plakátjait rongálják. Kósában ugyanis pont az volt a szép, hogy bármit is mondott, azon az ember egyszerűen képtelen volt felháborodni, csak röhögni.

Távozásával így most be kell érnünk a szavait többnyire megválogató Gulyással, ám pánikra semmi gond, hiszen napjaink bearanyozására van még nekünk ő:

Győzött az igazság, kap egy tárca nélküli minisztériumot

A frakcióvezető a hvg.hu-nak elismerte, hogy Orbán Viktor a Modern Városok Program megvalósításának felügyeletére kérte fel, de nem kormánybiztosként, hanem tárca nélküli miniszterként látja majd el a tisztséget.

Hozzátette: ha rajta múlik, még 100 évig maradt volna frakcióvezető, mert testhezállónak tartotta a pozíciót, de a rábízott feladatot szerinte elvégezte, az új elől pedig nem ugrik el. A tárca nélkül miniszteri posztot mindenképp előrelépésnek tartja, a kormánybiztosság viszont szerinte nem lett volna az.