Több tízmilliónyi megrendelést kapott Debrecentől Kósa Lajos nyugdíjas édesanyjának új reklámcége

Több tízmilliónyi megrendelést kapott Debrecentől Kósa Lajos nyugdíjas édesanyjának új reklámcége

Mindenkinek van egy saját Mészáros Lőrince.

Kétszáz szerződést kötött a Kaméleon Dizájn Kft. az elmúlt 15 évben a fideszes debreceni önkormányzattal, az iratokat Varga Zoltán kérte ki. A 444.hu azt írja: a Demokratikus Koalíció politikusa szerint ezek nagy része pont akkor köttetett, amikor Debrecen polgármestere Kósa Lajos volt.

A fideszes politikus 83 éves nyugdíjas édesanyja idén februárban vette nevére a céget, ami egyébként 2016 óta veszteséges volt. Az azt megelőző hároméves időszakban még 10 millió forintos forgalmat bonyolított évente. Összességében így is több tíz millió forint vándorolt át a céghez az önkormányzattól. Varga szerint ez az egész azt jelzi:

"Mostmár lassan mindenkinek van egy saját Mészáros Lőrince, Kósa Lajos saját családjában találta meg, a 83 éves édesanyja személyében."

A DK-s politikus azt ígérte, hogy feljelentést tesz az ügyben.

A Kósa-családnak több zavaros cégügye is volt az elmúlt években

A korábban dajkaként dolgozó idős nőnek nem ez az első vállalkozása, 2018 elején vásárolt magának egy sertéstelepet, hogy aztán azonnal nyerjen hozzá 123 millió forint fejlesztési támogatást. A cég egyébként olyan jól megy, hogy több BMW-t is lízingel. Kósa Lajos ennek ellenére is kisegítette volna édesanyját, amikor a hírhedt csengeri örökségből kért a részére 800 millió forintot.

A fideszes politikus felesége két éve 6 millió forintért vásárolta meg a veszteséges, de 139 milliós eszközállománnyal rendelkező Tócó-Pece Kft.-t attól a Fiák Istvántól, akinek aztán pont kapóra jött a később Kósa Lajos által beterjesztett nyugdíjas szövetkezetek létrehozása. A cég az átadás utáni évben 91 milliós adózás utáni eredménnyel zárt.

Kósa Lajos szerint inkább örülni kellene annak, hogy az anyukája munkahelyeket teremt | Alfahír

Kósa Lajos, mint a Modern Városok Programért felelős miniszter adott sajtótájékoztatót, amin az Index kérdezte az édesanyja üzletéről.