Hiába tetszett mindenkinek, mégis elmarasztalták a védőnőt, aki gyerekrajzokkal pingáltatta ki a kőszegi rendelőt

Hiába tetszett mindenkinek, mégis elmarasztalták a védőnőt, aki gyerekrajzokkal pingáltatta ki a kőszegi rendelőt

Az Összefogás Kőszegért Egyesület még augusztusban számolt be a Facebook-oldalán, hogy a kőszegi ostromnapok hétvégéjén, egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, folyosóit és szobáit. Így hétfő reggel már nem a rideg fehér falak fogadták a gyerekeket, hanem egy valóban vidám és mesés környezet alakulhatott ki.

A többség tetszését is elnyerte a kicsinosított rendelő, de ahogy az Úgy tudjuk beszámolt róla nem mindenkiét. Kőszeg szigorú városvezetője, Básthy Béla ugyanis már „a Kőszegi Egészségházban jogszerűtlen körülmények között elvégzett munkálatokról" címmel írt az esetet követően.

A polgármester arról írt, hogy „az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat."

Értékelése szerint az önkéntesek tevékenysége a szükséges engedélyek hiányában történt, ezért rendőrségi feljelentés is felmerült az ügyben, ám ettől a lépéstől egyelőre eltekintenek.

A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot

- számolt be még augusztusban a kőszegi polgármester.

Az Úgy tudjuk most megkereste Básthy Bélát, aki közölte, az ügy lezárult, az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesített egy munkavállalót.

A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy átgondolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesítette a munkavállalót

- írta a lapnak Básthy Béla, Kőszeg polgármestere.