Kötelező lesz a maszkviselés Budapesten a zárt terekben

Kötelező lesz a maszkviselés Budapesten a zárt terekben

A Főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest területén zárt terekben a maszkviselést. A zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók

- olvasható a Főpolgármesteri Hivatal hivatalos internetes oldalán a Budapest Portálon.

A főváros felhívta a figyelmet arra is, hogy az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma.

Ezért a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb. Hazánkban több mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség. Semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből.

Budapest vezetése megköszönte a fővárosiak együttműködését, mert amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot.