Kovács Béla kilép a Jobbikból

Nem akarja, hogy alaptalan vádak nehezítsék a Jobbik 2018-as győzelmét.

Szerdán vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt. A három éve húzódó ügyben történt vádemelésre Kovács Béla a Facebookon nyilatkozatban reagált, ahol egyúttal bejelentette, hogy a párt érdekeit szem előtt tartva kilép a Jobbikból.
 
 
A Jobbik sajtóközleményben reagált a kilépésre:
 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom nagy örömmel üdvözli a Központi Nyomozó Főügyészség Kovács Béla elleni vádemelését, mert 2014 májusa óta várjuk, hogy a bíróság előtt derüljön ki az igazság az őt ért vádakkal kapcsolatban. Rendkívüli módon sajnáljuk, hogy 3 és fél éven keresztül húzta a fideszes államgépezet a nyomozást és a vádemelést, nyilvánvalóan a kormánypárt politikai érdekeinek megfelelően. Régóta világos volt számunkra, hogy a Kovács Béla elleni vádak elhúzódó lebegtetésével próbált minket, a kormányváltó erőt gyengíteni a Fidesz. A Jobbik, ahogy 2014-ben, úgy most is abban érdekelt, hogy teljes mértékben derüljön ki az igazság arról, hogy Kovács Béla elkövette-e az ellene vádként felhozott cselekményeket, vagy csak egy politikai koncepciós eljárás áldozata. Bízunk abban, hogy erre a kérdésre minél hamarabb jogerős ítélet formájában ad választ a független magyar bíróság

 

A bíróság előtt tisztázhatja magát Kovács Béla

Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt - közölte szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Az évek óta húzódó ügy bírósági tárgyalását sikerült pont a kampányra időzíteni. Véletlen volna?