Sukorón és Velencén épül az új, állami kajak-kenu központ, 161 milliót különített el a kormány

Sukorón és Velencén épül az új, állami kajak-kenu központ, 161 milliót különített el a kormány

A kormány mintegy 161 millió forintot különített el a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia központjának megépítésére a Velencei tónál - szúrta ki az mfor.hu a Magyar Közlöny friss határozatában.

Az ingatlannyilvántartás szerint az új létesítmény Sukoró külterület 019/1, 019/16 és 019/17 helyrajzi számú, valamint Velence belterület 4514,4515 és 4516 helyrajzi számú ingatlanokon épül fel. Arról a területről van szó, ahová korábban izraeli beruházók a kaszinóváros-projektet tervezték.

A kormányhatározat értelmében az idei munkákra összesen 68 580 000 forintot biztosítanak. A vagyon kezelője a Nemzeti Sportközpontok lesz. A dokumentumban azt is előírták, hogy az év végéig dolgozzák ki a későbbi üzemeltetési modellt.

A korábbi tervek szerint egyébként az állami kajak-kenu központot a Hajógyári sziget északi végén építették volna fel, a terv nyilvánosságra kerülése azonban heves társadalmi vitát robbantott ki, ami miatt a kormány meghátrálni kényszerült és másik helyszínt kellett keresnie.