"F…jankónak" nevezte Földi István közös ellenzéki jelöltet a fideszes Kovács Sándor

"F…jankónak" nevezte Földi István közös ellenzéki jelöltet a fideszes Kovács Sándor

Nem éppen kifinomult és szofisztikált nyelvi leleményről árulkodik Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő Földi Istvánról, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületének közös ellenzéki jelöltjéről szóló kommentje, amit a LÁM LÁM nevezetű, helyi kormánypárti Facebookos propagandaoldal egyik posztja alatt találtunk.

A személyeskedéstől hemzsegő, burkoltan Földi lejáratása céljából létrehozott oldalt egyébként minden bizonnyal Kovács is követi, így láthatta annak legfrissebb bejegyzését, amin két, egymás mellé tett képen hasonlítják össze a 35 éves Földi Istvánt és Orbán Viktort. 

Hogy ez pontosan mire volt jó nekik, homály, cikkünk írásakor mindössze 11 lájk van a poszton,

mindenesetre Kovács első kommentelőként rögtön lef*szjankózta Földi Istvánt.

Miután minden esély megvan arra, hogy a képviselő úr később majd igyekszik kitörölni a hozzászólását, készítettünk egy képet az ominózus kommentről:

Földi egyébként ma választókerületének központjából, Mátészalkáról bejelentkezve egy online sajtótájékoztatót tartott, amiben elmondta, a 24. órában jár az egész vidék, ami az Orbán-kormánynak, és Kovács Sándor országgyűlési képviselő "munkásságának" köszönhető. Úgy véli, az emberek nap mint nap saját bőrükön tapasztalják a munkanélküliséget, a rekord magas élelmiszer árakat, a lassan már megfizethetetlen üzemanyagárakról már nem is beszélve.

Szerinte az elmúlt 12 évben nem a helyi embereket képviselték.

Szomorú azt látni, hogy itt tartunk és a vidéken élőknek nincs biztos jövőképük

- fogalmazott, kiemelve, hogy 12 év kormányzás után elmondható, a Fidesz csak magával foglalkozott, akárcsak Kovács Sándor. Földi elmondta, a 2022-es kormányváltás követően elsődleges feladatai között lesz a munkanélküliség felszámolása, illetve az élelmiszerárak csökkentése is, hiszen lassan már az alapvető élelmiszerek árát sem tudják megfizetni a szabolcsi emberek.

Mint arról beszámoltunk, Földi István tegnapi Facebook posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy Kovács Sándor saját autóján egy "CD" jelzésű matrica látható, ami azt a látszatot kelti, mintha egy diplomata státuszú autóról lenne szó, miközben a fideszes országgyűlési képviselő kocsija szemmel láthatóan nem rendelkezik diplomata rendszámmal.

Miért van a fideszes Kovács Sándor autóján CD-matrica, amikor nem rendelkezik diplomata rendszámmal?

Mint arról múlt héten beszámoltunk, videófelvételen örökítette meg Földi István, az ellenzéki előválasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületének győztes, közös indulója azt a jelenetet, ahogy megpróbált volna egyeztetni a rendkívül magas üzemanyagárakról Kovács Sándor helyi fideszes országgyűlési képviselővel, de a Fidesz-irodából távozó politikus finoman szólva sem volt elragadtatva az ötlettől.

A hatályos jogszabályok értelmében a CD jelzés kiragasztása tilos a nem diplomata rendszámos autókra. Kérdés, akkor miért van kint mégis a kocsiján. Érdekesség, hogy egy budapesti autófelszereléssel és ápolási cikkekkel foglalkozó magyar vállalkozás weboldalán egyébként már potom 200 forintért meg lehet vásárolni egy ilyen nemzetközi diplomata matricát.