Kövér: a Fidesz megkerülhető - a Jobbik egy kifejezetten veszélyes ellenfél

Megnyerheti a választást akár a Jobbik is, a Fidesz megkerülhető, de azért semmi pánik.  

A beszélgetés végén azt kérdezte Bayer a fideszes politikustól, hogy elképzelhetőnek tartja-e a Jobbik választási győzelmét. A kormányhű „sztárújságíró” szerint az úgynevezett baloldali ellenzék ugyanis összefogva és külön-külön sem tud választást nyerni. Kövér úgy felelt, hogy ebben a választási rendszerben, bárki nyerhet választást.

a Jobbik pedig egy kifejezetten veszélyes ellenfél,

- mondta, majd hozzátette: „de nem a Fidesz számára alapvetően, hanem az ország számára”. Kövér László úgy nyilatkozott, hogy a következő választásokat akár el is lehet veszíteni, mi több a házelnök lereagálta azt is, hogy Bayer Zsolt szerint a Fidesz fix szavazóbázisa miatt nem megkerülhető:

„Azt mondtad, hogy nem megkerülhető a Fidesz. Miért ne lenne? Például Tapolcán egészen jól megkerülhető. Egy jobbikos polgármester mellett egy szocialista alpolgármester lett.”

Mondjuk azt egyikük sem tette hozzá, hogy az MSZP helyi, lokálpatrióta képviselőjét az országos pártközpont ki is rúgta azért, mert a település érdekében képes volt bizonyos kompromisszumokra. Így Tapolcának egy jobbikos és egy független alpolgármestere van, ellentétben Kövér állításával.

Kövér ugyanakkor azt tanácsolta, hogy:

„a saját értelmiségünknek pedig azt tanácsolnám, vagy azt kérném tőlük... hogy ne essen pánikba, és ne keltsen pánikot.”

Bayer kérdezte azt is, hogy nem kellene –e kezdeni valamit azzal, hogy a Fideszt még a saját választói is gőgösnek látják. „Jó, igen, de hogyan? Meg mi a baj? – értetlenkedett a házelnök, majd úgy folytatta: „mert a legnagyobb őszinteséggel mondom, hogy egyszerre érzem is, hogy mi a probléma, de nem értem.” „Nem látom azt, hogy a kormány olyan nagyon nagy hülyeségeket csinált volna – mondta. Elárulta a fideszes nagyágyú azt is, ami a nemzeti konzultációs kampány közepén egy kicsit azért fura, hogy:

„azt azért mégiscsak belátja mindenki, velünk szimpatizálók meg pláne, hogy nem tudunk, akár csak másfél kétmillió emberrel sem normális konzultációba keveredni… hogy meg is értsük egymást.”