A Mészáros-gyerekek rátaláltak a hárommilliárdos húsvéti tojásra

A Mészáros-gyerekek rátaláltak a hárommilliárdos húsvéti tojásra

Mészáros Lőrinc gyermekeinek, Beatrixnak, Ágnesnek és az ifjabb Lőrincnek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. építheti meg a gödöllői premontrei apátság által kiírt közbeszerzés eredményeképp a gödöllői többfunkciós sportcsarnokot – olvasható a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő keddi számában.

A mostani eljárás az építkezés első fázisára szól, melynek ellenértéke

nettó 3 milliárd 91 millió 456 ezer 408 forint.
 

A háromrészes épületkomplexum keleti részén sportpálya, nyugati részén uszoda, a kettő között pedig kiszolgáló funkciókat ellátó épületrész fog elhelyezkedni. A tájékoztatás szerint az első ütemben a teljes, összesen nettó 4515,3 négyzetméter hasznos alapterületű sportlétesítmény tartószerkezetei, külső szerkezetei készülnek el. Ebben az ütemben kiépül a nettó 1001,8 négyzetméter alapterületű, főtartóknál mért 7,2 méter belmagasságú, rugalmas sportburkolattal (sportpadló) ellátott multifunkciós sportpálya, és a hozzá tartozó nettó 269,1 négyzetméternyi kiszolgáló helyiségek, valamint az ezeket ellátó 396,3 négyzetméternyi közlekedő és 264,3 négyzetméternyi gépészeti helyiségek, összesen 1931,5 négyzetméter használatba vehető hasznos alapterületet eredményezve.

Az építési engedély rendelkezésre áll – olvasható a hirdetményben.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A területet 2018-ban kapta vissza a szerzetesrend az államtól, a beépítési terv 2019-ben készült el, és már akkor is szerepelt rajta sportcsarnok s tanuszoda.

A tenderen két jelentkező indult, „ezüstérmes” lett az egri Euro Campus Kft.