Közel tízezer autót hoztak forgalomba egyetlen hónap alatt

Azaz 42,9 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt. Ez túlszárnyalta a várakozásokat.

Az egyesület közleménye szerint novemberben 1864 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, számuk 0,4 százalékkal csökkent a múlt év novemberéhez képest.

Az első 11 hónapban 86 801 autó került forgalomba, 23,8 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, ugyanezen időszak alatt a forgalomba helyezett kishaszonjárművek száma 24,1 százalékkal emelkedett és elérte a 18 894-et.

Az egyesület közleményében kiemelte, hogy a piac fejlemények alapján megvalósulni látszik az év végére várt értékesítési prognózis és talán túl is teljesíthető.

Az MGE arra számít, hogy 92 ezer személygépkocsité s 20 ezer kishaszonjárművet helyeznek forgalomba ebben az évben a korábban prognosztizált 80 ezer, illetve 18 ezer helyett.

Az MGE továbbra is abban bízik, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik, továbbá némi élénkülést hoz a piacra az elektromos autókra adott kormányzati támogatás, amelynek közvetlen hatása inkább a következő évben fog jelentkezni.

November végéig 115 elektromos autóra adtak be pályázatot. Az importőrök jelzései alapján kétszámjegyű növekedés volt a novemberi elektromos autó megrendelésekben. A növekedés mindenképpen jelentős, figyelembe véve, hogy az ügyfelek a támogatási lehetőség nyilvánosságra hozatala miatt kivártak az utóbbi hónapokban.