160 diák kénytelen újraírni a középiskolai felvételijét egy szabálytalanság miatt

160 diák kénytelen újraírni a középiskolai felvételijét egy szabálytalanság miatt

Szombaton írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emmi által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73 000 tanuló - emlékeztetett a csúcsminisztérium, hozzátéve, hogy a vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett, rendben zajlottak.

Mint írták, a vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy húsz százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal.

Az MTI által is ismertetett közlemény szerint viszont egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak: itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így

az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

A hvg.hu információja szerint a nem állami fenntartású Kürt Alapítványi Gimnáziumhoz szálltak ki az ellenőrök. Úgy tudják, az egyik felügyelő tanár 10 óra előtt pár perccel nyitotta ki a vizsgakérdéseket tartalmazó borítékot. Majd a jelenlévő diákokkal rövidesen közölték, hogy nem írhatják meg a magyar nyelv felvételit, legfeljebb csak a matematikát, vagy dönthetnek úgy, hogy jövő hét csütörtökön írják majd meg mindkettőt; végül ez utóbbi mellett döntöttek.