Bíróság mondta ki, álhírt terjesztett Krekóról Orbán lapja

Bíróság mondta ki, álhírt terjesztett Krekóról Orbán lapja

A szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet print és online kiadásait a tavaly év végén közölt, a Krekó Péter lejáratását megindító cikk miatt – olvasható a szociálpszichológus által vezetett intézet, a Political Capital (PC) Facebook-bejegyzésében. A nagyhangú Fidesz-propaganda az igazságszolgáltatás előtt olyannyira néma volt, hogy sem védekezést nem terjesztett elő, sem a bíróságon nem jelent meg.

Mint arról mi is többször beszámoltunk, a fideszes álhírgépezet a tudós egy angol nyelvű nyilatkozatát úgy fordította félre, mintha a PC igazgatója az oltásellenességben látná a kormány megbuktatásának lehetőségét. Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó szavainak épp az volt az értelme, hogy ha az oltásellenesség erőre kap, annak következményeit a kormányzat fogja elszenvedni. Ezt az álláspontot fordítói szakvélemény is alátámasztotta.

A fideszes karaktergyilkosság, melynek végrehajtása a trágárságairól elhíresült Bayer Zsolt publicistától egész Menczer Tamás államtitkárig terjedt, a kormánypárt híveiben nem maradt visszhang nélkül: Krekó családja halálos fenyegetéseket is kapott. A szociálpszichológus ezért büntetőfeljelentést is tett.

Krekó büntetőfeljelentést tett fideszes rágalmazói ellen

A sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül magánvádas büntetőfeljelentést tett többrendbeli rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények alapos gyanúja miatt is Krekó Péter, a Political Capital igazgatója - közölte az intézet lapunkkal. A tájékoztatás szerint Bácskai Balázs publicista ellen rágalmazás vétsége, Bayer Zsolt publicista ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége, Menczer Tamás államtitkár ellen pedig rágalmazás vétsége miatt indította meg az eljárást a szociálpszichológus.