Kriza jegyzője elismerte, jogosulatlanul fizették Lakatos számláit

A miskolci városvezetést feketekasszával vádló Lakatos Miklós telefonszámláit egészen a botrány januári kirobbanásáig a Miskolc Holding fizette a Jobbik szerint.

Az esetet a városvezetés utólag azzal magyarázta, hogy Lakatost bevonták egy integrációs programba, amihez telefont is adtak. A Jobbik ezt követően arra kérte Miskolc jegyzőjét, mutassa be azokat a szerződéseket, amelyek alapján Lakatos jogosulttá vált a közpénzből fizetett telefonra, közölte szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.
 
A politikus elmondta, a jegyző a kért dokumentumokat nem tudta bemutatni, helyette elismerte: jogosulatlanul fizették Lakatos számláit, szerinte azonban ezért Kriza Ákos korábbi kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt a felelős.
 
Kovács volt az – idézte fel Jakab –, akiről Lakatos azt állította, hogy milliókat osztogatott táskából elszámolás nélkül a városháza épületében, emellett a diósgyőri stadion bontási munkálatait is odaígérte a vállalkozónak Kriza kampánynak támogatásáért. Lakatos beszélt arról is, hogy ingyen telefont is biztosítottak számára.
 
„Ez utóbbiról már tudjuk, hogy igaz, szeretnénk tudni, vajon igaz-e Lakatos többi állítása is” - hangsúlyozta Jakab, hozzátéve, választ nem a „teljesen hiteltelen Fidesztől”, hanem a Nemzeti Nyomozó Irodától várnak, amely jelenleg választási csalás gyanújával folytat eljárást a miskolci feketekassza-ügyben.