Kubatov elismerte: lehet kapcsolatuk a mérkőzések biztosításához a „kopaszoknak”

De, senkit nem kért és senkit nem utasított arra, hogy menjen a Nemzeti Választási Irodához.

A nagyobbik kormánypárt politikusa szerint „a botrány a baloldal érdeke”, mint fogalmazott, egyéb híján erre építik az ellenzéki politikájukat. Közölte, a történtek idején már néhány napja egy delegáció tagjaként az Egyesült Államokban tartózkodott; ellátogattak a republikánusok pártközpontjába is.

Kubatov Gábor, aki egyben az FTC elnöke, azt is mondta, hogy "a választási irodánál felsorakozó fiatalembereket" látásból sem ismeri, és az ott megjelentek nem az FTC alkalmazottai. Arra a felvetésre, hogy az irodánál megjelent "kopasz személyeket" többen az FTC-hez, illetve a Fradi Securityhez kötötték, azt mondta, nem az ő alkalmazottaik, de mivel egy-egy meccs biztosításához néha 500-600 emberre is szükség van, így - alvállalkozókon keresztül -

"lehet kapcsolatuk a mérkőzések biztosításához".

Azt pedig, hogy ki politizál és ezt milyen módon teszi, a Ferencváros - mivel nem politikai szervezet - nem kérheti számon - fűzte hozzá. Arra a kérdésre, mi okozhatta a botrányt az NVI-nél, azt mondta, nem akar mindenféle összesküvés-elméletbe belemenni, de bízik abban, hogy kiderül az igazság. Meggyőződése szerint egy, a vasárnapi boltbezárást megerősítő népszavazást "egy jó kampánnyal meg lehetne nyerni".