A Fradi-elnök Kubatov emelné a költségvetésüket és új szponzorokat keresne

A politikus-klubelnök az elmúlt évtized legsikeresebbjének nevezte a 2017-es esztendőt.

Kubatov szerint jó döntés volt, hogy a nehezebb időszakban is kiálltak Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője mellett, aki „a klub történetének legsikeresebb edzője”, mert továbbra is látják a német szakemberben a lehetőséget, hogy irányításával a nemzetközi szinten is sikeres lehet a csapat.

Arról is szót ejtett, hogy míg az utánpótlással együtt jelenleg 14 millió euró a fociszakosztály költségvetése, addig egy osztrák élcsapat 25 millióból gazdálkodhat.

„Az elkövetkező évek feladata, hogy továbbjussunk a selejtezőből. Ehhez fel kell emelnünk a költségvetésünket, újabb szponzorokat kell bevonni, hogy elegendő pénzünk legyen a nemzetközi szerepléshez”

- jelentette ki Kubatov.

A szurkolókkal kapcsolatos kiegyezésről elmondta: sikerült békés viszonyt kialakítani az ultrákkal, ugyanakkor a zéró tolerancia elvét alkalmazzák azokkal szemben, akik a késelős akcióban részt vettek a novemberi telt házas meccsen.

„Addig nem nyugszom, amíg mindenkit be nem azonosítunk, és ki nem tiltunk a stadionból. És ez vonatkozik azokra is, akik nem értik meg, hogy a vidéki meccseinken nincs pirotechnika. Egy nagyon vékony mezsgyén kell a szurkolóknak egyensúlyozniuk. Ebből a szempontból a Dortmund egy jó példa: nincs erőszak, de jó a hangulat a stadionban. Tehát létezik ez a mezsgye, csak normálisan kell ehhez a kérdéshez hozzáállni”

- mondta.

A szilveszteri koccintáson Kubatov Gábor bejelentette, belefogtak a Ferencváros történetének legnagyobb ingatlanfejlesztésébe, ez pedig a Fradiváros építése. Takarékosan üzemeltethető és környezetbarát épületeket terveznek, négy medencét építenek, az egyik közülük kültéri lesz, mert arra számítanak, hogy a vízilabda előbb-utóbb nyári sportággá válik. Egy multifunkcionális sportcsarnokot is felhúznának a női kézilabdásoknak, ugyanakkor koncerteknek is helyet tudnának adni. Továbbá egy jégpályát is építenek, curlingpálya fog készülni, illetve hat vagy hét, fűthető nagy füves pálya is.

„A pénz jelentős része a rendelkezésünkre áll már, három-négy év alatt véghezvihető a projekt”

- tette hozzá Kubatov.