Kubatov takarodj! – nem balhéztak, együtt üzentek a magyar és bosnyák szurkolók

A klubelnök azt hitte, hogy kitilthatja a Kubatov- elleneseket a szarajevói stadionból. Erre a bosnyákok álltak ki a Fradi tábor mellett egy a lelátón kifeszített molinóval.


Az UEFA - amelyre a klubelnök előszeretettel szokott hivatkozni - most döntési lehetőséget adott Kubatov Gábornak, de az FTC inkább kitiltatta a saját szurkolóit a szarajevói stadionból, mintsem, hogy a szkenneletlen rajongóit a nagy utazás után a lelátóra engedje. Ez megdöbbentette a magyar és a bosnyák drukkereket is, akik közösen azt üzenik, hogy: „Kubatov takarodj!”.

Az FTC korábban arra figyelmeztetett, hogy akinek nincs érvényes, a magyarországi klubtól vásárolt jegye, azt be sem engedik majd Boszniába. Később kiderült, hogy a Fradi maga kérte, hogy szkenneletlen szurkolóit lehetőleg még a boszniai fővárosba sem engedjék be. Uniós útlevéllel ugyan rendelkezhetsz, de ha a Fradinak nem tetszik, akkor ne utazz csak úgy ide-oda.

Wintermantel Zsolt, Újpest egyébként fideszes polgármestere ennyit üzent:
„az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja: NEM NYERHET!” 

Mellesleg a Fradi kikapott és igazából ezért sem járnak a családok a stadionokba.