Hogyan válasszuk ki a megfelelő táplálékot a kutyánknak? (x)

Hogyan válasszuk ki a megfelelő táplálékot a kutyánknak? (x)

Ó a drága kutyák! Ők a mi legjobb barátaink. A feltétel nélküli szeretetük szinte már legendás. A velük való futkározás és kalandozás pedig igazán szórakoztató. Őszintén szólva még hosszasan tudnánk folytatni a drága szőrös pajtinknak írodott “szerelmes levelünket”, de ehelyett egy átfogó útmutatót hoztunk amely segít abban, hogy mi, gazdik jobban megértsük a kutyusunk táplálásának legjobb módjait. A szárazeledel jobb, mint a nedves? Van-e nagy különbség az állatorvostól kapott drága és a szupermarketben megvásárolható márkák között?

Fontoljuk meg a prémium kutyaeledel választását!

A prémium kutyaeledel megnevezés az olyan összetételű termékekre vonatkozik, amelyek meghatározott életszakaszokat, fajtaméretet és egészségügyi problémákat céloznak meg, és amelyek például a ZebraPets.hu száraz kutyatáp kínálatában is megtalálhatóak.

Biztosan hallottuk már azt a mondást, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Nos, ez vonatkozik a háziállatokra is.

Milyen súlyú és korú a kutyánk?

A kutyák életkoruktól és testsúlyuktól függően eltérő szükségletekkel rendelkeznek, ezért ügyeljünk arra, hogy az ennek megfelelő táplálékot válasszunk ki. Ez segít abban, hogy az étrendje mindenféle tápanyaggal, vitaminnal és ásványi anyaggal ellássa a házikedvencünket. 

Ha nem tudjuk a választ a kérdésre, akkor vegyük figyelembe a fajtájukat. A tenyésztő vagy a menhely gyakran a megvásárláskor vagy örökbefogadáskor jelzi az életkorukat és azt, hogy mekkora lesz a várható súlyuk, amikor már teljesen kifejlettek.

Van speciális étrendbeli igénye?

Sok márka rendelkezik speciális kutyaeledel formulákkal, amelyeket kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy megfeleljenek a kutyánk igényeinek. Ha tehát a kutatást az általunk keresett konkrét igények szerint szűrjük, akkor leszűkíthetjük a találatokat.

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, és a kutyánkon például a gyomorrontás tünetei jelentkeznek, kérjünk inkább tanácsot az állatorvostól, hogy megtudjuk, van-e neki valamilyen különleges étrendi követelménye.

Nedves vagy száraz eledel?

Amikor a nedves vagy száraz kutyaeledel között kell dönteni, vegyük figyelembe kutyánk preferenciáit és helyzetét. Egyes kutyák például szívesebben fogyasztanak naponta egyszer száraz és egyszer nedves eledelt, míg más háziállatok jobban szeretik a nedves és száraz tápot egy étkezésben összekeverni.

A nedves eledel magas víztartalmú, erős aromát, ízt és állagot biztosít. Nagyszerű választás válogatós kutyáknak, vagy olyanoknak, akik nehezen rágják meg a száraztápot. A száraz kutyaeledel általában koncentráltabb tápanyagot tartalmaz, és óvja a kutya fogainak egészségét.

Nem kell túlgondolni a dolgokat

Mindez kissé információ túltengésnek tűnhet, ugyanakkor a jó hír az, hogy a kutyák nagyon rugalmasan esznek. Ha az étrendjüket teljes értékű és kiegyensúlyozott állateledelre alapozzuk, amelyet a ZebraPets.hu kínálatában is megtalálunk, akkor minden rendben lesz.