Orbán Viktor engedélyezte a késő esti kutyasétáltatást

Orbán Viktor engedélyezte a késő esti kutyasétáltatást

"Péter, mi a helyzet? Hol vannak a blökik?"

- üdvözölte dolgozószobájában mintegy kutyafuttában Orbán Viktor miniszterelnök Ovádi Pétert, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztost (háttérben a tévében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője épp lemondással fenyegeti Korózs Lajost, az egyik ellenzéki bizottsági elnököt).

A videóban megörökített rövid párbeszéd szerint Orbán Viktor nyitottan állt a kérdéshez:

A városi állattartókról beszélünk. Másfél millió problémáról, ez másfél millió embert jelent, és másfél millió kutyát. Legyen kivétel? 

Így van.

Időkorlát legyen-e?

Ne legyen időkorlát."

(Ovádi láthatóan annyira örült, hogy fel sem merte hozni, hogy akár egy gazdinak több kutyája is lehet, vagy több gazdinak mondjuk egy, de mindegy.)

Abban is megegyeztek, hogy külön probléma a kutyafuttatók kérdése, amiről Orbán Viktor szerint helyben kell dönteni. De végül is a miniszterelnök és a miniszteri biztos úgy döntöttek, hogy a teljes részletszabályozást az önkormányzatokra tolják. 

Egyébként Ovádi Péter Facebook-oldaláról az derül ki, a javaslata az volt, hogy "a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül".

Vajon...

...ha valaki bemenne Orbán Viktor dolgozószobájába azzal, hogy hosszabbítsa meg a munkanélküli támogatás időtartamát, vagy emelje meg annak összegét, akkor az is ilyen simán menne?