Kutyaviadal? Jelentse be azonnal!

A Jobbik Ifjúsági Tagozat néhány hónapja kampányt indított az állatkínzás, kimondottan a tiltott kutyaviadalok ellen. Pénteken kiadott közleményükben Fügedi Richárd, a Jobbik IT alelnöke azt írta, az ország szinte valamennyi menhelyét és állatorvosát levélben tájékoztatták arról, milyen jelek alapján ismerhetik fel a viadaloztatott vagy arra szánt kutyákat, illetve magukat az elkövetőket.

A visszajelzések rendkívül pozitívak: több orvos és menhelytulajdonos is támogatásáról biztosította az állatvédőket, illetve kifüggesztette az erre készített plakátjukat -jelezte az IT vezetője.

Akinek információja van ilyen esetekről, az a nemakutyaviadalra@jobbikit.hu e-mail címre írhat, a szervezet itt fogadja az akár anonim bejelentéseket is.

"Sokan ugyanis, bár tudnak a jogellenes cselekedetekről, a megtorlás miatt félnek ezeket saját maguk jelezni a nyomozó hatóság felé. Mi a rendelkezésre álló információinkat és bizonyítékokat az érpataki modell szellemisége szerint átadjuk a hatóságoknak, akik – bízunk benne – eredményesen tudják lefolytatni az eljárást"

Mint Fügedi Richárd írta, nemrég egy cigány származású fiatal ellen tettek feljelentést, aki közösségi oldalon kínálta harcoltatott kutyáját. Most újabb négy esetben kezdeményeznek lakossági jelzés alapján vizsgálatot.