Lakhelyelhagyási tilalmat javasol az ügyészség a balhézó fradistákkal szemben

A két férfival szemben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú.

A gyanúsítottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen. A megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak eddig nem azonosított társaikkal együtt – arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzése alapján az ügyészség megállapította, hogy a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a gyanúsítottakkal szemben kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. Az ügyészség álláspontja szerint azonban ezen célok eléréséhez enyhébb kényszerintézkedés, nevezetesen lakhelyelhagyási tilalom is elegendő azzal, hogy amellett további korlátozások előírása is szükséges.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség mindezek alapján a gyanúsítottakkal szemben lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a gyanúsítottakat arra, hogy bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától tartsák magukat távol, továbbá mindkettőjük tekintetében rendelje el azt is, hogy a sértettekkel semmilyen módon nem léphetnek kapcsolatba.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság a mai napon hoz döntést.

Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Incidens a Fradi-meccs szünetében

Az Index információi szerint a stadionban a Kubatov Gábor klubelnök által bevezetett rendszabályok ellen távolmaradásukkal tüntető régi Fradi ultrák, és helyüket átvevő újak kerültek összetűzésbe. Több beszámoló szerint késeléses is történt, az összetűzés egyik résztvevője a "kubatovista" kápó, azaz a klubelnökhöz hű szurkolói csoportok vezetője volt.