Úgy hívták a Hollandia-Csehország meccs két fiatal játékoskísérőjét, mint Szijjártó Péter gyerekeit

Úgy hívták a Hollandia-Csehország meccs két fiatal játékoskísérőjét, mint Szijjártó Péter gyerekeit

Sok fiatal sportoló álma, hogy azon szerencsések közzé tartozzon, akik a világ legnagyobb sztárjait kísérhetik pályára a nagy labdarúgó mérkőzések előtt, mindezt általában a szövetségek sorsolják. Hazánkban pedig úgy tűnik, két Szijjártónak is sikerült a szerencsések közé kerülnie, ugyanis a Kele János sportelemző egyik követője által készített kép arról tanúskodik - írja a HVG -, hogy a vasárnapi Hollandia-Csehország meccsen több, egymással megegyező vezetéknév is feltűnt Patrik és Péter keresztnevekkel. 

Mindez pedig azért érdekes, mert egészen véletlenül épp így hívják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter két gyermekét, akik nagyon szeretik a labdarúgást, s apjukkal is rendszeres meccslátogatók. 

A portál ennek kapcsán megkérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy a miniszter gyermekeiről van-e szó. Ők - számol be róla a lap - nem tagadtak, de nem is erősítették meg az információt.

Az Európa-bajnokság szervezési kérdései semmilyen szempontból sem tartoznak a KKM hatáskörébe

- válaszolták.

A HVG az UEFA-nak és a Magyar Labdarúgó Szövetségtől is megkérdezte, milyen módszerrel kell kiválasztani, illetve lettek kiválasztva a fiatal kísérők. Az UEFA a portált az MLSZ-hez irányította, utóbbi pedig azt válaszolta: "a bekísérőgyerekek kiválasztásának folyamata az MLSZ-től függetlenül zajlott", azt pedig az esemény egyik főszponzora, a Takeaway bonyolította le.

A lap így hát kérdéseit a főszponzornak is feltette, ami egyébként összesen 15 országban, de Magyarországon pont nem jelenlévő, ételkiszállítással foglalkozik, cikkük megjelenéséig azonban nem válaszoltak.