Lassan tényleg mindenki dolgozik az országban

De évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon.

2016. végére - 2015-höz képest - a munkanélküliek száma 76 ezer fővel, 208 ezerre, a munkanélküliségi ráta pedig 1,7 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent.
 
Miközben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 414 ezer fő volt, 142 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Némileg csökkent, de még mindig 220 ezren dolgoznak közmunkásként.
 
De mielőtt örömünkben könnyes szemmel kezdenénk törölgetni az Orbán Viktor kezet fog és beszélget a kisemberekkel a lakossági fórum előtt című képet a házi oltár felett, sajnos azt is meg kell jegyeznünk, hogy a rendkívül szép adatok mögött nemcsak a kormány sikeres gazdaságpolitikája és az ellenzék sikertelen aknamunkája áll, hanem az is, 
 
hogy évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon, mert ugyanezért a munkáért 3-4-szer többet kap, mint a leánykori néven csak Magyarországnak becézett összeszerelő üzemben.

Nagyon durva! Évente ötvenezer magyar munkás tűnik el nyomtalanul

Rolek Ferenc közölte: a munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon és a probléma vélhetően még évtizedekig fenn fog állni. Véleménye szerint a munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak.Elmondta azt is, úgy látja, a szakmunkás munkaerőhiánynál további gondot okoz, hogy a szakmunkás életpálya már kevésbé vonzó a fiatalok számára, mint 20-30 évvel ezelőtt.