Lázár: megfelel az európai jognak az új magyar bevándorlási törvénycsomag

"Orbán Viktor azzal céllal utazott ki Brüsszelbe, hogy megvédje a parlament által elfogadott bevándorlási törvénycsomagot."

A miniszter bevezetőjében egy szomorú kötelességének tett eleget, Oláh György professzor halálhíre kapcsán. Egy nagy hazafit veszített el az ország, fogalmazott Lázár.



Közölte: az illegális bevándorlással kapcsolatban meghozott törvénycsomag is az Európai Tanács elé kerül a következő két napban. Orbán Viktor azt tűzte ki célul, hogy a parlament által elfogadott törvényt meg kell kint védeni. „Az a cél, hogy az illegális bevándorlók az országban ne mozogjanak”. Ehhez biztosította a törvényi hátteret a parlament, a kormány pedig elkötelezett, hogy megvédje az ország határát, tette hozzá Lázár.

Elmondta: az Igazságügyi Minisztérium szakértői olyan javaslatokat tettek le az asztalra, amelyek teljes egészében megfelelnek az európai jognak, másrészt így megvédhető Németország és Ausztria is, hiszen így oda sem fognak eljutni illegális migránsok.

Hazánk – szemben a lengyel elvárásokkal – a Néppárt jelöltjét, Donald Tuskot fogja támogatni az ET elnöki helyére. Lázár sajnálatát fejezte ki, hogy nem sikerült kompromisszumot kötni az ügyben.

Paks 2-vel kapcsolatban arról beszélt, a kormány célja, hogy a szükéges energia 50 százaléka érkezzen Paksról, így csökkentve a függőséget.