Lázár szerint az ellenzék hiánya nincs jó hatással a polgári erkölcsökre

A Fidesznek nincs kormányzóképes alternatívája, ugyanakkor ennek ellenére sem dőlhet hátra - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető a küldöttek előtt felszólalva úgy fogalmazott, ne higgye senki, hogy lottóötös lenne az ellenzék hiánya, hiszen az sokkal inkább kockázat, mivel tompítja a reflexeket, homályosítja az éleslátást és "nincs jó hatással a polgári erkölcsökre sem".

Lázár János a korábbi kishitű, szervilizmusra építő hozzáállás megszüntetését, valamint az ország függetlenségének és szabadságának megvédését nevezte a legnagyobb kormányzati sikereknek, megjegyezte azonban, hogy a hatalommal járó káros mellékhatásoktól nem tudták mindig teljesen függetleníteni magukat. Példaként említette, hogy a világukban sem mindig az érdemek szerint történt az előrelépés, a miniszter úgy fogalmazott, "nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!".

Bár a kutatások szerint a Fidesz jelenleg jelentős előnnyel vezet a Jobbik és a szétaprózódott baloldal előtt, meglehetősen furcsa az ellenzék hiányával magyarázni a korrupciót és a hibákat, mikor még maga Orbán Viktor miniszterelnök is a függöny mögé bújik a kényes kérdések elől.