Ön le tudna bonyolítani egy drága építkezést mínusz sok millióból?

Ha nem, akkor Ön a jelek szerint nem fideszes polgármester.

Az index derítette ki, hogy 2014-ben Nagy Gábor Tamás elhatározta: a Gellért hegyen található, 69 négyzetméteres lakása fölé, a ház tetejére sátortetőt épít úgy, hogy a mintegy 140 négyzetméteres tetőtér-beépítés egésze az övé lesz, ezzel az amúgy sem értéktelen ingatlan területét megtöbbszörözi.

A kerületvezető, az építési engedélyt benyújtotta, és meg is kapta, a másik felső szinti lakó lemondott a felette lévő tetőről. A beruházás azonban kútba esett, mert a kerületvezető nem tudott megállapodni a lakókkal. Azok ugyanis a hozzájárulásukért cserébe a közel ötven éves ház felújítását szerették volna. Nagy Gábor azonban ehelyett az index információi szerint minden lakónak egymillió forintot ajánlott fel, hogy abból intézzék ők a ház tatarozását, ebbe azonban az érintettek nem mentek bele.

Kérdés, hogy vajon miből tellett volna Nagy Gábor Tamásnak az építkezés több tízmillió forintos költségének a finanszírozása, ugyanis a 2014-es évközi vagyonnyilatkozata szerint ekkor 5 millió forintnyi kincstárjegye, 300 ezer készpénze és 7,9 milliós tartozása volt. Úgy tűnik, ha valaki fideszes polgármester, akkor üres zsebbel is vidáman tud építkezni.