Legális vérfertőzés és nekrofília, avagy feltárul a fiatal liberális lélek

Újabban nagyon, nagyon ferdén esik a sarki fény a skandináv országban...

A Mandiner számolt be róla, hogy milyen hajmeresztő ötletekkel állt elő a svéd Liberálisok (Liberalerna) stockholmi ifjúsági szervezete, a LUF (Liberala Ungdomsförbundet).

A felvetésen remekül lemérhető, milyen gondok gyötrik a jóléti létbe lassan beleőrülő svéd fiatalokat. Az alakulat szerint ugyanis országuk legsürgetőbb, megoldásra váró közéleti problémája, hogy ezentúl legális legyen-e a 15 évesnél idősebb testvérek közötti, közös megegyezésen alapuló szexuális kapcsolat, valamint mindenki szabadon dönthessen-e arról, hogy halála után büntetőjogi következmények nélkül lehessen közösülni a holttestével.

A szervezet elnöke, Cecilia Johnson szerint az erkölcsi alapú vérfertőzést tiltó törvények ma már senkit sem védenek, és úgy fogalmazott:

„megértem, hogy ez sokak számára szokatlan és undorító, de valamit nem lehet büntetni csak azért, mert undorító”.

A kishölgy szerint ahhoz is hasonlóan kell hozzáállni, hogy mindenki szabadon rendelkezhessen a testével, miután meghalt:

„Meg kell adni a lehetőséget, hogy eldöntsd, mi történik a testeddel, miután meghaltál, és ha valaki fel akarja ajánlani a hulláját egy múzeumnak, kutatásra, vagy valakinek szexuális célra, akkor ezt tehesse is meg.”

A 19 parlamenti mandátummal és két EP-képviselővel rendelkező anyapárt azért józanabb hangot ütött meg a kérdésben. Adam Alfredsson szóvivő szerint a Liberálisok nem támogatja az ifjúsági szervezet felvetéseit:

"A vérfertőzés törvénytelen és annak is kell maradnia, ahogy a halottak szexuális célú felhasználásának is."

Carl B. Hamilton, a párt korábbi parlamenti képviselője a Facebook-on konkrétan "szenzációhajhász hülyéknek" nevezte a párt fiatal politikusait.

Nem hittük, hogy valaha bármiben egyet fogunk érteni a veterán svéd liberálisokkal, de most teljes mértékben igazat kell adjunk nekik. Ugyanakkor kíváncsian várjuk, a javaslatok ellen szót emelő szabadelvűeket mikor kiáltja ki múzeumba illő, prűd erkölcscsőszöknek saját utánpótláscsapatuk, akiket azért mégis csak ők neveltek ki.