Legyünk jó fejek! Így is lehet karácsonykor adakozni

Ötvenezernél több cipősdoboz-ajándékra számít idén a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat - hangzott el advent első vasárnapján a Deák téren található Cipősdoboz Vár ünnepélyes megnyitásakor, a várban a finn Mikulás, Joulupukki várta a gyerekeket.

A 1355-ös cipősdoboz adományvonal hívásával 300 forinttal támogathatják egy cipősdoboz ajándék célba juttatását. Az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött el délután Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése: a 1353-as számon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.

Az "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek" jelmondattal útjára indított gyűjtés jelmondata hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Az adományvonal mellett a www.segelyszervezet.hu oldalon is lehet adományozni. A segélyszervezet Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen. Lehel László elnök-igazgató elmondta az előző évi gyűjtésből megvalósított fejlesztésekről szólva, hogy többek között a miskolci és orosházi családok átmeneti otthonainak megújítását és a gyulai fedélnélkülieket segítő központ felújításait emelte ki.