Lejárató kampánnyal viszonozza a Fidesz a Jobbik konstruktivitását

A Jobbik konstruktív ellenzékként viselkedett a migrációs válság ügyében - A Fidesz jól meg is köszönte egy gyalázkodó kampánnyal.

A Jobbik a migrációs krízis idején megmutatta, hogy komolyan gondolja az összefogást a nemzeti érdekek mentén - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki.

Mi komolyan vettük, hogy a tömeges illegális bevándorlás nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés, de úgy tűnik, a Fidesz nem

- mutatott rá. A kormány néhány héttel ezelőtt minden politikai erőt összefogásra, és a pártok közötti csatározások félretételére szólított fel. Ennek egyedül a Jobbik tett eleget - emlékeztetett a politikus. A Fidesz most

viszonzásul az általa pénzelt CÖF-ön keresztül gusztustalan lejárató kampányt indít ellenünk

- utalt a Civil Összefogás Fórum hét eleji "plakátkiállítására". Ennek egyik plakátján szerepel egy Vona Gábor idézet is, amely szerint "az iszlám az emberiség utolsó reménye". (Az idézett mondatot egyébként jócskán megcsonkították, valójában így szólt: "Az iszlám az emberiség utolsó reménye a globalizmus és liberalizmus sötétségében.") Mirkóczki emlékeztetett: A Jobbik elnöke valóban ezt mondta, ám ez egy törökországi egyetemen tartott előadása során hangzott el

évekkel a migrációs válság előtt.

A Jobbik már hétfőn felszólította a CÖF-öt, hogy egészítse ki az idézetgyűjteményt Orbán Viktornak a muszlim vallást méltató szavaival is, ám ez a mai napig nem történt meg. A párt aktivistái így most két molinóval pótolták a hiányzó citátumokat.

Ez utóbbi így hangzott élőben:

Az Alfahír valamivel komolyabb cég, mint a CÖF, ezért mi megmutatjuk a teljes felvételt is, így a szöveg kontextusban is értelmezhető.

Mirkóczki szerint egyébként egyik esetben sem történt más, mint, hogy

Vona és Orbán is tisztelettel beszélt egy világvallásról.

Mirkóczki szerint a kérdés csak az, hogy a CÖF számára egy ellenzéki pártelnök szájából miért elfogadhatatlan ugyanaz, amit "saját miniszterelnökük és kistafírozójuk"  esetében nem kifogásolnak?