Lekurvázták és leszállították a buszról a miniszoknyás lányt

Meglepő történetről számolt be a BKV-Figyelő egyik olvasója.

A blogon megjelent beszámoló szerint egy 20 éves lány június 15-én a délutáni órákban utazott a 112-es buszon, melyre később egy nagyobb, hat idős hölgyből és öt tizenéves gyerekből álló társaság - az írás szerint egy bizarr vallási csoport - is felszállt. Mindannyian hosszú, fekete ruhát és nadrágot viseltek, fekete, zárt cipővel.
 
Az egyik idős hölgy a fiatal lányhoz lépett, aki a nagy melegben egy miniszoknyát, egy ujjatlan pólót és egy szandált viselt, majd megkérte, hogy szálljon le a buszról, mert a kinézete és az öltözéke megbotránkozást kelt a köreikben. A lány megkérdezte, mi a probléma, mire az idős nő azt mondta, hogy úgy öltözik, mint egy kurva, és megrontja a társaságukban lévő fiatalokat.
 
A lány, akinek érvényes jegye volt, nem volt hajlandó leszállni a buszról, de felajánlotta, hogy átül a busz elejébe a vezetőfülke mögé, úgy majd nem fogják látni. Az öregeknek ez nem volt elég: még ketten odaléptek hozzá, és közölték vele, hogy ezen a buszon neki nincs helye, fuvaroztassa magát a stricijével.
 
A lány végül mégis előreült, ám a BAH-csomópontnál ellenőrök és közteresek szálltak a buszra, akiknek a jegyét is bemutatta. Az öregek viszont kilobbizták a köztereseknél, hogy leszállítsák a lányt, mivel állításuk szerint a melleit mutogatta és nézte a velük lévő fiatalokat. A lány hiába mondta, hogy ez nem igaz, érvényes jegy birtokában pedig nem fog leszállni, mert nem tilos miniszoknyát hordani, a közteresek leszállították a buszról. Arra hivatkoztak, hogy ha az utazóközönséget zavarja egy utas megjelenése vagy viselkedése, akkor kizárható az utazásból, ellene pedig tizenegy ember tett panaszt. Azt is kilátásba helyezték, hogy amennyiben nem száll le magától, hatósági intézkedést foganatosítanak ellene.

Frissítés: a BKK szerint nem történt ilyen

A BKK kivizsgálta az esetet, és megállapították, hogy nem történt ilyen eset - írja az Origo. A lány által említett napon nem teljesítettek szolgálatot közterület-felügyelők a budapesti tömegközlekedési eszközökön a jegyellenőri csoportok mellé beosztva. A buszon szolgálatot teljesítő ellenőrök azt mondják, nem emlékeznek ilyen esetre.