Lembergtől Herszonig számos orosz légicsapás sújtott ukrajnai célpontokat

Lembergtől Herszonig számos orosz légicsapás sújtott ukrajnai célpontokat

Pár órával az Ukrajnával szövetséges országok védelmi minisztereinek találkozója előtt.

Oroszország ismét légitámadásokat intézett ukrajnai célpontok ellen keddre virradóra, néhány órával az Ukrajnával szövetséges országok védelmi minisztereinek a németországi Ramstein amerikai légitámaszponton tartandó találkozója előtt.

Légicsapások érték többek között a nyugat-ukrajnai Lemberget, amely központi szerepet játszik a katonai utánpótlásban, és robbanások voltak Harkivban, Kramatorszkban, Szlovjanszkban, Herszonban, Odesszában, Krivij Rihben és Hmelnickijben is

- jelentette az Ukrinform ukrán állami hírügynökség.

Lemberg polgármestere, Andrij Szadovij, valamint a régió kormányzója, Makszim Koszickij felszólította a lakosságot, hogy

mindenki maradjon az óvóhelyeken, mert további légitámadásokra lehet számítani.

Ukrajna nyugati részén helyi idő szerint 2 órától légiriadó van érvényben. Egy dróncsapás nyomán a lembergi kormányzó közlése szerint tűz ütött ki egy raktárépületben az ipari övezetben. Az épületből kimentettek egy sérültet.

Hétfő éjjel hírek érkeztek orosz légicsapásokról a kelet-ukrajnai Harkiv ellen. A becsapódások ipari övezetet értek - közölte Ihor Terehov polgármester röviddel éjfél után a Telegramon.

Az MTI beszámolójában azt is írja, orosz részről ukrán ellencsapásokról adtak hírt. A helyi hatóságok közlése szerint a dél-oroszországi Belgorod térségében a légvédelemnek sikerült lelőnie három "légi célpontot".

(Címlapkép: Ukrán katona egy megsemmisült jármű maradványai mellett a frontvonalnál a donyecki Andrijivka település közelében 2023. szeptember 16-án. MTI/AP/Alex Babenko)