Lemond Novák Előd

 A képviselő szerint ezzel is "önmegtartóztatást és példát" akar mutatni.

 
"A főbizottsági alelnöki posztot azért is adom át valamelyik frakciótársamnak, mert a Népesedéspolitikai Albizottság elnöke lettem múlt hónapban, mely bár javadalmazással nem jár (szemben a főbizottsági alelnöki tisztséggel), de munkával nagyon is, hiszen komolyan veszem azt, mert hazánk legnagyobb problémája a népességfogyás." - írja Facebook posztjában a képviselő, aki emlékeztetett: az MSZP most leváltatná arról a posztról, amiről már egy hete bejelentette lemondását (természetesen a Rikárdó-féle kijelentést követő hisztit próbálja meglovagolni az utódpárt - a szerk.).
 
A politikus a lemondással - mint az előző ciklusban - újra "mezei képviselő" lett, vagyis semmilyen plusz juttatást nem fog kapni a jövőben.
Próbálkoznak a szocik: A szocialisták Vona Gábor pártelnöktől azt kérték, hogy a radikális politikusnak szüntesse meg alelnöki tisztségét a népjóléti bizottságban a képviselő korábbi, "rasszista" kijelentése miatt. Novák Előd január elsején egy Facebook-bejegyzésében a 2015-ben elsőként megszületett csecsemővel kapcsolatban azt írta hogy Rikárdó mellett azért szaporodik a magyar is.
Mint ismert, Novák ellen szabályos lincshangulat alakult ki a képviselők közt, mivel szerintük ő akadályozta meg a javadalmazásuk bővítését, így az ingyenes autópálya-használatukat ezzel a felszólalással: