Lemondott a tiszaföldvári fideszes alpolgármester, aki a helyi borozóban balhézott

Lemondott a tiszaföldvári fideszes alpolgármester, aki a helyi borozóban balhézott

Több nyilvánosságra kerülő videó is tanúsítja, hogy csúnyán összekapott Cseuz Zsolt és egy helyi vállalkozó, ezért a politikus levonta a kellő következtetést. Két másik kormánypárti képviselő is követte.

Lemondott Cseuz Zsolt, Tiszaföldvár kormánypárti alpolgármestere, aki szombaton összebalhézott Kiss Ferenc vállalkozóval a helyi borozónál. A fideszes politikus azt követően jelentette be leköszönését, hogy nyilvánosságra került egy, majd több videó is, amelyeken Kiss Ferenc és Cseuz dulakodik. A felvételeken az látható, amint épp próbálnak visszajutni a kocsmába, melynek kapuját bezárták előttük. Ott pedig Kiss félmeztelenül őrjöngött.

Cseuz Zsolt a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond. Azt írta, hogy a hétvégén egy régóta húzódó,

„folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket”.

„Mélységesen megbántam, ami történt, de hibáztam. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, és ez a videóban is pontosan látható, hallható, hogy verbálisan végig inzultálnak, provokálnak engem és Kiss Ferencet is”

– jegyezte meg a leköszönő fideszes politikus, jelezve:

„a folyamatos provokációnak köszönhetően rossz döntést hoztam, amiért vállalom a felelősséget, mert nincs mentség a viselkedésemre”.

„Szeretnék minden tiszaföldvári polgártól bocsánatot kérni, továbbá vállalom a kialakult helyzet következményeit és azonnali hatállyal lemondok alpolgármesteri tisztségemről” – írta Cseuz Zsolt.

A botrányos balhé után helyben most új jelöltek után nézhet a Fidesz, mivel két tiszaföldvári fideszes önkormányzati képviselő, Fehér Róbert és Burján Zoltán is bejelentette, hogy kilépnek az idáig Cseuz által vezetett helyi Fidesz-szervezetből, és inkább függetlenként folytatják.

Ahogyan arról az Alfahíren is beszámoltunk, a borgőzös balhé során öncélú emberkedésbe fulladt a fideszes jászsági honatya és az önmagából kivetkőző vállalkozó egymásnak feszülése Tiszaföldváron. Majd magánvádas feljelentés született könnyű testi sértés és garázdaság miatt.

(Címlapkép: Cseuz Zsolt - Facebook)